Dagboek van een Alzheimerpatiƫnt

Een beter begrip van Alzheimer

Het komt zelden voor dat een Alzheimerpatiënt het verloop van de ziekte en de ervaringen die daarmee gepaard gaan bijhoudt. Gelukkig schreef Willeke de Bruijn graag en hield ze een dagboek bij. Deze website bevat het dagboek van Willeke en biedt daarmee een uniek inzicht in de belevingswereld van een Alzheimerpatiënt. Met dit inzicht hoopt Internationale Stichting Alzheimer Onderzoek (ISAO) op een beter begrip van de ziekte van Alzheimer.

De ziekte van Alzheimer is een zeer complexe aandoening. De ziekte uit zich in de beginfase onder meer door afwijkend en onverklaarbaar gedrag. Naarmate de hersenen verder worden aangetast, zal de patiënt steeds meer hulpbehoevend worden. Personen met een Alzheimerpatiënt in hun omgeving kunnen met deze gevolgen geconfronteerd worden.

De ziekte van Alzheimer is de meest voorkomende vorm van dementie. Van de 180.000 dementerenden in Nederland  hebben naar schatting 130.000 mensen Alzheimer. Ondanks uitgebreid wetenschappelijk onderzoek is er nog weinig bekend over de oorzaken van de ziekte. Tot op heden bestaan er geen behandelmethoden. De Nederlandse non-profit organisatie Internationale Stichting Alzheimer Onderzoek steunt sinds 1993 Nederlands wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaken van en behandelmethoden voor de ziekte van Alzheimer. Daarnaast biedt ISAO kosteloos informatie over de ziekte van Alzheimer.

De namen op deze website zijn in verband met de privacy van de nabestaanden gefingeerd.

Alzheimerdagboek.nl is een initiatief van Internationale Stichting Alzheimer Onderzoek en de kinderen en kleinkinderen van Willeke de Bruijn.